Slemlagen

Een slemlaag is een oppervlaktelaag die gerealiseerd wordt door de verspreiding van een mortel dat bestaat uit bitumenemulsie, toevoegingen (cement), zand (0/2 of 0/4 of 0/6 of 0/10) en water.

Een slemlaag is een oppervlakte laag die gerealiseerd wordt door de verspreiding van een mortel dat bestaat uit bitumenemulsie, toevoegingen (cement), zand (0/2 of 0/4 of 0/6 of 0/10) en water.

Het aanbrengen van een slemlaag zorgt voor een licht profiel in het wegdek en voor de afdichting van het wegdek.

De laag wordt aangebracht door een vrachtwagen die is uitgerust met een waterbassin, een bassin voor de emulsie, een zandstortbak en een mixer. De machine zorgt voor de dosering van de verschillende bestanddelen. Deze gaan door de mixer en komen er in een min of meer vloeibare substantie uit, deze substantie wordt over het wegdek verspreid door een soort slee: een soort kist die op de grond wordt geplaatst en door de vrachtwagen vooruit getrokken wordt, de vrachtwagen laat een laag op de weg achter wanneer hij vooruit rijdt.

Deze laag wordt hard wanneer de emulsie breekt en het gerenoveerde wegdek kan snel worden heropend voor het verkeerd, in het gunstigste geval binnen een kwartier!